Etusivu / Home

Esittely / About us

Ajankohtaista / News

Lehmät / Cows

Hoito, ruokinta ja jalostus / Management, Feeding and Breeding

Kuvia / Photos

Muut eläimet / Other animals

Näyttelyt / Shows

Linkkejä / Links

Rallisivut / Rally

Myytävänä!

 

2016

3.1.2016

Kotisivujen päivitys on edelleen pahasti vaiheessa, mutta yritetään saattaa niitä ajan tasalle vähän kerrassaan. Vaikeasta vuodesta 2015 on nyt selvitty ja toivotaan tästä vuodesta maidontuotannolle parempaa. Laajennushanke toteutettiin syksyn aikana ja juuri ennen joulua tiineet hiehot saatiin kotiutettua vuokranavetasta. Nyt yritetään saada ne onnellisesti poikimaan ja lisäksi ostaa vähän lisää eläimiä, jotta laajennettu lypsykarjanavetta olisi mahdollisimman pian toiminnassa täydellä teholla. Kuvia-sivuilla on muutamia kuvia laajennuksesta, tässä suora linkki: Laajennuskuvat

 

Tässä vielä kuva hiehoista tutustumassa uusiin tiloihin 22.12.2015.

 

221215 (5746K)

 

2015

6.4.2015

Lähes kolmen vuoden tauon jälkeen kirjoitan nyt jotain tällekin sivulle. Kotisivujen päivitys on nyt meneillään ja yritän päivittää kaikki osiot, saa nähdä kauanko siihen menee aikaa... Lehmät-sivua olen pyrkinyt pitämään koko ajan ajantasalla. Viimeksi kirjoitin, että ayrshirelehmävasikoiden määrä ylitti holsteinvasikoiden määrän ja nyt on päästy siihen, että myös lypsävissä lehmissä ayrshireja on enemmän kuin holsteinia (tämän päivän tilanne taitaa olla 44 - 37) ja lisäksi noista holsteineista 3 on punaista. Suomenkarjaa ei tällä hetkellä lypsyssä ole kuin länsisuomalainen Ilma, koska Tupuna-kyyttö ja PSK Äpyli jouduttiin poistamaan, mutta hiehoissa/vasikoissa löytyy myös kyyttö ja lapinlehmä. Keskituotos oli vain tuon yhden vuoden (2011) yli 10 000 kiloa ja laski sitten huonon säilörehun ym. syiden takia. Viime vuonna keskituotos oli "vain" 8 500 kiloa, mutta hyvän säilörehuvuoden ansiosta viivan alle jäi kuitenkin enemmän kuin edellisvuonna, vaikka keskituotos oli silloin 1 000 kiloa korkeampi. Keskipoikimakerta on vakiintunut tasolle 2,8-3,0, vaikka useita vanhempia lehmiä jouduttiin viime vuonna ja nyt alkuvuodesta poistamaan, mutta tavoite on toki nostaa sitä edelleen. Tammikuun lopulla HH Etäällä ja Majaniemen Ilo (kuvassa alla) osallistuivat Ayrshiren Talvinäyttelyyn Seinäjoella.

 

Tammikuu2015 Ilo (6243K)

2012

20.6.2012

Päivitetäänpäs pitkästä aikaa tätäkin sivua! Lehmät-sivu ja yksittäisten lehmien sivut ovatkin nyt ajantasalla. Joulukuussa meidän tilalla kuvattiin EU-eläinsuojelutarkastusvideota ja se on nyt nähtävillä Youtubessa, linkki löytyy tuolta aloitussivulta. Vuosi 2011 oli meillä ainakin kahdella tapaa ennätyksellinen; kotiinjäävien ayrshirelehmävasikoiden määrä ylitti ensimmäistä kertaa noin pariinkymmeneen vuoteen holsteinvasikoiden määrän ja keskituotos ylitti ensimmäisen kerran 10 000 kiloa.

Tämä kesä on ollut puolestaan ennätyksellisen märkä. Toholammin Oravalan kylä oli toukokuussa Suomen sateisin paikka. Kylvöt venyivät niin, että rehunteon sai aloittaa heti viimeisten kylvöjen jälkeen. Ensimmäinen säilörehusato saatiin onneksi korjattua talteen ja peitettyä toissailtana. Eilen täällä Hukarin kylässä satoikin sitten taas 45 ml! Yritän kirjoittaa lisää kuulumisia tänne pikapuolin...

All the cow-pages are now updated. Last year we made a couple of records; we got more ayrshire heifer calves than holsteins (first time since 1980s) and our average production was for the first time over 10 000 kilos. This year we have unfortunately made different kinds of records here because we have had too much rain this spring and summer! In May Toholampi was the place were it rained most in Finland, 97 millimeters. Luckily we were able to make the first silage ready the day before yesterday because yesterday it rained here again 45 millimeters!

 

Täältä löydät vanhemmat Ajankohtaista-sivut vuosilta 2006-2011 / Here you will find Previous News from years 2006-2011