Etusivu / Home

Esittely / About us

Ajankohtaista / News

Lehmät / Cows

Hoito, ruokinta ja jalostus / Management, Feeding and Breeding

Kuvia / Photos

Muut eläimet / Other animals

Näyttelyt / Shows

Linkkejä / Links

Rallisivut / Rally

Myytävänä!

 

Hessu

Border Collie

Uros / Male

Syntynyt / Born: 12.3.2006

Kasvattaja / Breeder: Vesa ja Taina Blomqvist, Sysmä    Tervalepikon torpat

Isä / Sire: Jan Ekendahls Emil

Emä / Dam: Veera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.5.2006 Kävin katsomassa Hessua Sysmässä ja päätin ostaa sen meille navetta-apulaiseksi.

6.6.2006 Hessu muutti meille. Ensimmäisen viikon Hessu asui sisällä tuvassa ja sen jälkeen Hessu muutti pihalle omaan häkkiin ja koppiin. Navettatöissä Hessu on saanut olla mukana alusta asti aamuin illoin. Aika pian Hessu alkoi auttaa lehmien haussa laitumelta, ajaa lehmiä pois lypsyasemalta sekä autella hommissa muutenkin... Hessu on myös väsymätön lenkkikaveri!

29.8.2006 Oltiin Hessun kanssa Kannuksessa paimentamassa lampaita Mari Hakalan opastuksella. Hessu on erittäin hyvin syttynyt, vaikka ikää on vasta reilu 5 kuukautta!

28. - 29.10.2006 Oltiin Hessun kanssa Lohtajalla Jokelan lammastilalla paimennuskurssilla, jossa ohjaajana toimi Petri Keski-Korpela. Hessu sai paljon kehuja - kunhan vaan Hessun kouluttajakin osaisi toimia yhtä hyvin...

14.1.2009 Hessu on keskittynyt työhommiin eikä ole ehtinyt sittemmin kursseille - eikä niitä ole kyllä lähistöllä viime aikoina ollutkaan. Harrastuksena Hessulla on edelleen lenkkeily ja virtaa riittää vaikka paimennettavien määrä on enemmän kuin tuplaantunut!